Sunday, September 13, 2020

Torm

Torm (Kräftwärk, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri stiilimääratlus: "IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - International" ja hinnang 2,99

Tootjainfo: "Fresh and crisp rustic IPA whose characteristic aromas and flavours are provided by Simcoe hops. Juicy and refreshing!
The label is adorned with Alvar Reisner’s painting Torm (Storm)
INGREDIENTS: water, barley malt, hops, yeast
HOP VARIETIES: Simcoe
IBU 54"

Väike lihtne pudel, sildil nime andnud maal. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib vägagi kaua. Õlle värvus - kirkalt täiskuldne merevaik. Aroom on üsnagi rikkalik, siin leidub nii mett, karamelli, kanarbikku kui sügisõunu, aga ka sutsuke pärmi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja õrnalt mõrkjas. Keskmaitse muutub jõuliselt hapumasse suunda, lõhnast tuttavad sügisõunad võtavad sisse keskse asendi. Lõppmaitse astub jällegi sammu teises suunas, tuues mängu jällegi lõhnast tuttava kanabikumee ... aga paraku lisandub siia ka pärmist mudrusust. Järelmekk on taas sutsu mõrkjam ning kõige lõpuks ka üsna kenasti vürtsikas.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga OK taseme rüübe. IPA kriteeriumid täidab küll nibin-nabin ära, kuid õunane-pärmine üldmulje jätab pigem mulje kodupruuli maltoosa-tuletisest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment