Sunday, September 27, 2020

Glaciale

Glaciale (Eremo, Itaalia) pdl 0,33 l. alc 7,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja 85 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja hinnang 3,68 punkti.

Tootjainfo: "“Glaciale” is an Imperial IPA style beer, with the addition of organic honey. It has a dark amber color and a beige fine and persistent foam. The scent is complex with herbaceous and balsamic notes, clear hints of citrus and mandarin wood. The flavour is immediatly soft, with honeyed notes that hide an important bitterness, given by the hops of overseas and the new generation continental hops. It’s an elegant beer with a strong note of bitterness.
IBU 50"

Keskmist kasvu granaatjas pudel, sildil kuri jääkaru. KReemikat karva vaht täidab ligi pool klaasist ja püsib üsnagi kaua. Õlle värvus - kerge uduvinega kuldpruun. Aroom on mõrkjas-magus, karamelline ja puidune, humala tundmiseks peab üüüüüsna pikale sisse hingama. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas, üsna selge mesise puudutusega. Keskmaitse toob esile üsna korraliku humalase-vaiguse-vürtsika õhetuse, millel on nelgi ja muskaatpähkli noote. Lõppmaitse omandab värskema-hapukama marjase kerguse, mis väga hästi kombineerub vaiguse ja kanarbikuse raskepoolse mõrkjusega. Järelmekis viskab korraks sisse pärmist hägu, aga see jääb üsna kenasti hapukas-vürtsika marjase humalapõõsa taha.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga kahetine rüübe. Ühest küljest vaataks pruulmeistritele otsa ja küsiks - mismõttes see topelt-IPA on? Jah, üsna vinks-vonks IPA, seda küll, aga ei kanguse ega IBU mõttes ei küüni see kõrgemale korrusele. Teisalt aga on tegu päris mõnusa joogiga ning mee lisamine IPA'le on kena mõte ju!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment