Tuesday, September 22, 2020

Double Nipple

Double Nipple (Brewski, Rootsi) prk 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA DIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,95 punkti.

Tootjainfo: "Say Hi to a new nipple beer! Brewski Double Nipple IPA 8,5%.. A Double IPA with light creamy tropical flavours from insane amounts of hops and a small but yet pleasnt bitterness. Drink one and you will crave another"

Väike nääpsakas pudel, sildil ... nohhh ... no ju need siis nibud on :) Sõrmepaksune kollaka varjundiga vaht püisb kenasti ja haakub ka tiheda vahupitsina klaasiseintele. Õlle värvus - hämuselt kollane, segumahla taoline. 

Aroom on sihuke ausa ja hea IPA sünonüüm - rõskelt vaigune ja meeldivalt puuviljane. Lõhnasegu, mis loob väga täpsed ja isuäratavad ootused klaasi sisu kohta.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja mõru-magus. Keskmaitse muutub intensiivseks, nätkseks, mahlaseks-mehuseks, mandariinimahla ja kumkvaadi seguseks. Lõppmaitses hakkab kogu keelepind kergelt kirvendama, humalavaigune äratuskella kolin virgutaks ka kõige laisemad maitsenupsud. Järelmekk - mõrumagus, apelsini ja mango segune, suurepäraselt okkaline ja asjakohaselt krobeline. 

Raskepoolse kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magus-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsikas-mõrkja buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Ausamast aus topelt-IPA, tõsi küll, selle NEIPA'likus võtmes. Vastab kõigile oodatud märksõnadele: mahlane, vaigune, humalakrõpsakas ja jõuline.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment