Monday, September 14, 2020

Icelandic Hoppy Summer Lager

Icelandic Hoppy Summer Lager (Einstök, Island). pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb "Lager - IPL (India Pale Lager)" ja 3,26 punkti

Tootjainfo: "The arrival of summer brings joy in the form of sunny days, warm bright nights, and Icelandic nature in its purest form. To embrace summer is to embrace happiness, and what better way to do so than with a well crafted lager. Our Hoppy Summer Lager is dry-hopped with Citra and Citra Cryo hops for a refreshing, juicy, smooth taste to make your summer unforgettable."

Väike purk, pruulikoja tüüpkujundus seekord erkrohelisel sildil. Valge vaht täidab u pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on kaugele-ulatuvalt linnaseline, lähemalt nuuskides veidi hapukam, meenutades barbariss-kommi.

Esmamekk on keskmisest sipukese kergema kehaga ja mõrkjas. Keskmaitses muutub mõrkjus tugevamaks, kuid selle kõrvale kerkib ka hapukamat ja mahlasemat nooti. Lõppmaitses seguneb sellesse aluspõhja ka nati linnaselist magusust. Järelmekk pöördub aga jällegi mõrkjamasse kanti, puudutades lausa kibeda registri äärmisi keeli ... kõige lõpus aga annavad keelekülgedel tunda ka vürtsikamad helinad.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Jah, täpselt see mis lubatud - keskmisest humalasem laager, nii et värskenduseks sobib väga hästi. Aga ei, mingit vau-efekti siit ei tule. Noh aga samas jälle - see õllestiil polegi mõeldud sind vapustama.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment