Thursday, August 29, 2024

Tuletorn - Tiny Toolbox

Tiny Toolbox (Tuletorn, Eesti) prk 0,44 l. alc 3,5 %vol. Ratebeeri liigimääratus: "ISA - Session IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "IPA - Session" ja hinnang 3,73 punkti.

Tootjainfo: "We've whipped out all the tiny tools in our tiny toolbox to craft this session IPA - featuring Citra Dynaboost, HBC 1019, Idaho 7, and Simcoe"

Keskmist kasvu purk, multikalik sildikujundus. Erkvalge vaht täidab kolmandiku klaasist, kuid kaob tõtlikult. Õlle värvus - uduselt helekollane. Aroom on kargelt ja värskelt mõrkjas, meenutades kõrvalaias mahaniidetud naadipuhmast.

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse - mõru ja magusakas, veidikese pärmine. Lõppmaitse - hapukas ja veidi sügisõunane. Järelmekk - magus-mõru, hapuka servakesega ja siis kenasti vürtsikalt särama hakkav.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-hapukas-mõru-magusakas-hapukas-magus-mõru-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe! Jaaaa-jaaaaaa, see tundub uskumatuna onju, et session IPA't saab nii kõrgelt hinnata?! Aga näe saab! Stiilipunktid on kõrgeimad, ühtegi viga esile tuua sisuliselt pole, suurepärane maitsetasakaal, ülikergelt joodav ja ideaalsel moel on peamist funktsiooni täitev - olla lahja, kuid maitseküllane janukustutaja. Tõsi küll, see kõik kehtib nüüd ja praegu, ülivärskena, võibolla juba mõne aja pärast lugu muutub. Kuid vana Gambrinus hindab seda, mis tal klaasis ning sellega on ta Megarahul! Lahjat IPA't on keeruline nii hästi teha, ebaõnnestumisi selles nišis on palju, see klaasitäis on sisuliselt veatu.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment