Tuesday, June 25, 2013

20

20 (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 6,8% liigimääratlus: IPA

Üle-mõistuse-kirjult sildilt loeb välja 20. Tootjainfo: "Brewed & bottle by Mikkeller at De Proef Brouwerij, Lochristi-Hijfte, Belgium. Ingredienser: vand, malt (pilsner, munich, cara-crystal), havreflager, humle og gær" Ehk siis vesi, linnased, kaerahelbed, humal ja kaer. Järjekordne eksemplar Mikkelleri numbri-õllede seeriast ja niipalju kui Gambrinus on aru saanud, näitab see ka kasutatud humalate arvu.

Kollakas vaht töidab 80% klaasist ja on - nii nagu selle tootja humalapommidel ikka - väga püsiv. Õlle värvus - õrna uduvinega kollakasoranž. Aroom on nõrgapoolne, kuid seda värskem, tsitruste ja ananasside järgi lõhnav.

Esmamekk on tihkepoolne ja vürtsikas-magus. Keskmaitses vallandub laiaulatuslik humalapööris, siin on läbisegi kõikvõimalikud nüansid alates vaigustest ja lõpetades torkivalt vürtsikatega. Lõppmaitse mõjub eheda värskeltpressitud greibimahlana, millesse seguneb greibiseemnete õlisust. Järelmaitse muutub ootamatult magusamaks ning õhetavaks nagu neiu pale peale esimest suudlust.

Keskmise kehaga, õlise paletiga, magus-mõrkja-vürtsika-hapuka oivalise tasakaaluga überjook humapapeadele. See on niiiiiiiiiiiiiiii värske, klaar ja samas mitmekihiline, et seda võiks nautida kohe mitmeid klaase jutti.
---------
pilt isetehtud

2 comments:

  1. Kuidas 19 võrreldes on? 19 jättis soovida, ilge humalate läbu, midagi ei saanud aru.

    ReplyDelete
  2. väga kirju pilt, aga minu jaoks siiski nauditav. 19 oli mälu järgi veelgi tormisem.

    ReplyDelete