Sunday, November 24, 2013

Hello my name is Sonja

Hello my name is Sonja (BrewDog, Šoti). pdl 0,33 l. alc 8,2 % Liigmääratlus: topelt-IPA. 93 punkti ratebeerist, beeradvocate'is pole veel koondhinnet!


Toojainfo: "Brewed in collaboration with Jeppe from Evil Twin Brewing (and named after his mum), this Double IPA is big on fruity flavours.
The latest instalment in our “Hello My Name Is…” series, this beer has been built on the same robust malt base as its predecessors and single hopped with Mosaic for lots of tropical, passion fruit and citrus flavours. Loaded with well over 100kg of blueberries, this is one super fruity hop bomb.
Malts: Extra Pale, Caramalt, Wheat
Hops: Mosaic
Twist: Loaded with heaps of blueberries"


Lihtne väike pudelike ja punasekirju sildike. Valge vaht täidab kolmandiku klaasist, olles tublisti püsiv. Õlle värvus - kirkalt kuldse helgiga punakasoranž.

Aroom --- iiiihhhhaaaa --- oi see erk ja kärts nagu noor saduldamata hobune! Puhas vesi, sülega humalaid ja metsamarjade sädelev kroon. Gambrinus pole kindel, kas oskaks seda just mustikaks liigitada (millega see õle tehtud on), kuid pohla või jõhvika või mingi muu metsamarja pakuks kindlasti ära.


Esmamekk on keskmise kehaga ja säravalt kärts-mõrkjas-vürtikas. Meie noor säluke löök takka üles ja hammustab mänglevalt su keeleotsa.

Keskmaitse lööb ka sinu enda silmad särama ja pärani, oipagan kui mänguline see on! Ilma sadulata suksu selga ronimine pole ilmselt kõige targem tegu, aga siuke rüübe muudab ka vana mehe nooreks ja hulljulgeks. Siin leiab külimitu jagu männi- ja humalakäbisi, nina kribelema ajavaid heinapepri ja sulnist päikesesära kõige selle kohal.

Lõppmekk rändab ootamatult troopilistele radadele, kuidas küll meie araabia traavel sinna jõudis sattuda? Greibine ja mangone, litšimarjade ja äsja küpseks saanud mango taevalikult mahlased kosed põimuvad põhjamaiste männiokastega ning panevad sind poisikese kombel imestama iga uue lonksu peale.

Järelmekk raugeb pisut, me hobene hakkab veidi väsima ... või on ratsanik juba roidunud. Keelealune küll trillerdab veel värskusest, kuid keelepära räägib juba raskemast männipakust, mida noobel hirnuja peab ootamatult kaela tekkinud rakmete abil metsast välja lohistama.

Keskmisest raskema kehaga, kleepja paletiga, mõrkjas-hapuka-mõrkjas-vürtsika-mõrkjas-magusa buketida ÜBERRÜÜBE! Oi see on naudinguterohke retk, mida ei maksaks risustada muude lisanditega.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment