Wednesday, November 6, 2013

Indian Summer Saison

Indian Summer Saison (Tamamura-Honten, Jaapan). pdl 0,33 l. alc 7%vol. Liigimääratlus: saison. Ratebeer annb 90 punkti, beeraddvocate veel mõtleb.

Väike jässakas pudel, mille draakonikujutisega hele sildikujundus võiks sama hästi kuuluda limonaadi või sake juurde :) Helevalge vahukiht on kahe sõrme paksune, tihedake ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekollane. Aroom on saisonidele omaselt hapukasmõrkjas, meenutades seekord sidrunheina ja ... hmmm ... mererannas värskelt randa uhutud adru!?

Esmamekk on uskumatult kerge (7% kohta!) ja õhkõrnalt mõrkjashapu. Keskmaitse muutub linnaseküllasemaks, lausa triple'ile omaselt täidlane (siin on see 7% maitsevõimendajat!) ja muskaatpähklit meenutavalt mõrkjas-vürtsikas. Lõppmekk annab juba kergelt marjaveiniseid noote, meenutades tikreid ja valgeid sõstraid. Järelmaitse mõjub pisut keeltparkivalt, pihlaka ja pohla vahepealse mõrkjas-hapu värskusega.

Kergepoolse kehaga, keskmiselt karboniseeritud paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-hapuka buketiga megarüübe. Oivaline kaaslane rammusa pasteedi või kreemjuustu kõrvale.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment