Wednesday, November 13, 2013

Texas Ranger

Texas Ranger (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 6,6%vol. Liigimääratlus: vürtsõlu. 99 ratebeeris ja 90 beeradvocate järgi!!!

Tootjainfo: "vesi, linnased, röstitud oder, humad, chipotle tšilli ja pärm"

Lihtne väike pudelike, mille sildil ilutseb suitsev revolver. Mustjaspruun vaht täidab 2/3 klaasist, olles tihe ja ülimalt püsiv. Rüüpe värvus - kaarnatiivamust. Aroom on sama must, suitsune, kõrbenud leivakooriku üldtooniga, manatarga kamina kohal kuivavate ürtide lisandiga ja tšilli kõditusega.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja õrnalt keeleotsa näkitsevalt vürtsikas-magus. Keskmaitse käänab end hoopis jõulisemaks, algul hoovab kosena raskepärane röstlinnase tihkus ning siis avanevad väravad Vürst Tšilli ees. Tõsi küll, seesinane vürst pole tige isand, oh ei, kuid tal meeldib oma kohalolekut täie tõsidusega meelde tuletada, pannes kogu su keele kergelt võbelema ja maitsenäsakesi alandlikult kummardama. Lõppmaitse muutub sootuks mesiseks, raskelt magus-vürtsiseks nagu tume Tuula meepräänik. Oi sa taevane vägi ja maine jõud, MÄHERDUNE õlu see on! Siin on kokku pandud kõik, mis üks mehepoeg võib tahta - naudingust tiine ja samas särtsakas nagu mulatitar Brasiilia sambakarnevalil on see elamus! Järelmaitse mõjub juba kuidagi liigagi otsekoheselt, taruvaigu kleepjusega pitseeritakse su keelele ja meelele üks keskmise suurusega tšillikaunake, mis kallatakse üle melassiga.

Väga raske kehaga, tihkelt kleepja paletiga, vürtikas-magus-vürtsikas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERRÜÜBE! Uskumatult petlik ja mitmenäoline klaasitäis, mida korrata oleks ilmselt vale. Aga kordamata jätta ka ei saa ... aga ehk homme :)
-----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment