Wednesday, November 6, 2013

Mooi & Meedogenloos

Mooi & Meedogenloos (Brouwerij De Molen). pdl 0,33 l. alc 10,2 %. liigimääratlus: belgia kange tume eil (et siis quadrupel?). 98 puntki ratebeeris ja 88 beeradvocate' järgi!!

Tootjainfo: "Indigrients: water; pale, chocolate and cara barley malt, premiant and saaz (bittering hops), yeast (top fermenting)"

Nimetus tõlkes: kaunis ja armutu ... või ilus ja halastamatu (Beautiful & Ruthless)?

Lihtne pudelike ja tehniline silt. Kreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis taandub kirmeks. Õlle värvus - sügav pähkelpunane. Aroom - odraveinile omaselt raske, soe ja ninasõõrmeid mõnusalt ärritavalt vürtsikas :)

Esmamekk on raske ja tugevalt hapukas-vürtsikas. Keskmaitse ... ohh sa sinine Simbad ... see on pähkline ja portveinine, tammine ja tummine. Soe nagu kodune kiiktool kamina ees ja seikluslik nagu põnev reisijutt, mida kamina ees paras lugeda, portõlle klaas raamatulaual. Lõppmaitse ... siit algab pikk tee nahkköites krudiseva köite, krägiseva kiiktooli, pragiseva kamina ja lõputu fantaasialennu najal. Lapselapsed jätavad oma moodsad mänguasjad ja tulevad kuulama, kuidas vanaisa neile loeb ette raamatut retkedest, mille ta on ise kunagi läbi elanud ... noh muidugi kui ta ei luiska. Järelmaitse hakkab juba tukkuma jääma, kuid selles rummi ja rosinate seguses maitses on midagi nii mõnusalt väikekodanlikku, et pitslinik ja perepildid kaminasimsil tulevad lausa ise silme ette.

Mõõõõõnusalt raske kehaga, lustakalt kleepja paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBER-rüübe! Ehk oleks peotäis pähkli-rosinasegu paras põske pilduda seda märjukest rüübates?
--------
pilt siit


No comments:

Post a Comment