Monday, November 11, 2013

Greene King IPA Reserve

IPA Reserve (Greene King, Inglismaa). pdl 0,5l. alc 5,4%. liigimääratlus ... on ta nüüd siis IPA või bitter?

Tootjainfo: "Greene King IPA Reserve is a warming, full-bodied ale with a reassuringly rich appearance. Grapefruit and Orange citrus tones combine with the floral and herbal Styrian Goldings hop variety delivering a beer of exceptional quality with dry bitter finish."

Proofilpudel väheste reljeefkirjadega, paraku läbipaistvast klaasist. Valge vaht täidab pool klaasist, olles tihe ja püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaspruun. Aroom on leivane ja puuviljane, meenutades tihket puuviljakeeksi.

Esmamekk on keskmisest veidi kergem ja magus-mõrkjas. Keskmaitse on tugevalt pruunistatud  suhkru maitsega, meenutades kodust apelsinidžemmi ... või siis kergelt kõrbemaläinud vaarikamoosi. Lõppmekk on seesama veidrapoolne, aga siiski meeldiv segu kõrbenud mõrust ja tugevalt magusast kodusest maitsest. Järelmaitse jääb mõneks ajaks keelele kukekommiliku mälestusega lapsepõlvest.

Keskmisest kergema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, magus-mõrkja buketiga kummaline rüübe, mis kvalifitseeruks ehk vana-kooli-IPA'ks, kui ta nii magus poleks. Midagi vürtsikat, nagu nt "klassikaline" inglise karri päästaks ehk päeva.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment