Wednesday, November 6, 2013

Moa St Josephs

Moa St Josephs (Moa Brewing Company, Uus-Meremaa). pdl 0,375 l. alc 9,5%vol. liigimääratlus: tripel. 89 ratebeeris ja 86 beeradvocate järgi!

Tootjainfo: "Moa St Josephs is a classic Belgian Tripel. Strong spice, caramel and banana ester characters create complex flavours and aromas which are heightened by its extended bottle conditioning period. The combination of bittering hops, malt and candy sugars compliment the high alcohol content and integrate into a very approachable and drinkable Tripel."

Traatkinnisega korgiga suletav pudelit ehib reljeefkiri ja väga omanäoline hõbemustjas silt, millel must kiri. Peaaegu olematu plumpsuga pealt tulnud kork ei räägi head keelt ... ja nii ongi, vaht ei teki praktiliselt üldse (loodetavasti oli tegu lihtsalt kehva korgiga). Õlle värvus - uduselt sügavkuldne. Aroom on veinine, saisonile omaselt hapukas.

Esmamekk on keskmisest veidi kergema olekuga ja magus-hapukas. Keskmaitse annab tunda triplile iseloomulikku vürtsikat karameljat linnaseküllust, mida täiendab valgele veinile sarnanev kuiv toon. Lõppmaitse muutub juba täidlasemaks ja puuviljasemaks, kõnetades üleküpsenud banaanide ja pirnide veidi kompotja maiguga. Järelmekk on vürtsikas ja soe, pärmine ja pisut brändine.

Keskmise kehaga, kleepja paletiga, hapukas-magus-vürtsika buketiga mitmenäoline rüübe. (Gambrinus oletab, et talle sattus kehva korgiga pudel, mis ei lasknud õiget mekki tabada.) Toidusoovituseks pakuks kõvemat soolakamat juustu.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment