Thursday, November 7, 2013

Mea Culpa IPA

(BeerMania, Belgia) pdl 0,33 l. alc 6,5% Liigimääratlus: Belgia hele eil. Tgeemist on nii värske õllega, et see on veel nii ratebeeri kui beeradvocate jaoks tundmatu.

Selle õlle lugu algab tegijast - tegemist on iraanlasega, kes peab Brüsselis mõnusaimat õllepoodi, kus on müügis u 400 ainult kohalike (!) pruulikodade toodet. Ühel hetkel otsustas mees, et vaja on välja töötada ka oma õlu ... ning siin ta ongi! Lisaks sellele töötas ta välja ka unikaalse klaasi, kuid selle kohta uurige lähemalt juba ise :)

Lihtne sale pudel, mida kaunistab must-kuldne stiilne sildike. Valge tihe vaht täidab 95% klaasist ja on väga püsiv ning sametine. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on õrnalt magus, veidi vürtsikas ja kuidagi ... murune ... või lihtsalt väga värske.

Esmamaitse on kergepoolne ja õrnalt magusakas. Keskmaitse käänab end aga sootuks teisele lainele, see on humalamõrkjas ja kuivalt vürtsikas, samas tihedalt linnaseline ja õrnalt taruvaigune. Lõppmaitse tõmbab keele lausa õrnalt krimpsu, niivõrd kuiv ja parkiv on see humalabukett. Järelmaitse taandub vürtsikas-mõrkjaks, veidi mesiseks ja taruvaiguseks. Kokkuvõttes üks väga värskendav rüübe!

Keskmise kehaga, kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusa-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGArüübe! Toidusoovituseks - ehk magushapus kastmes sealiha?
--------
pilt isetehtud (vasakpoolne)

No comments:

Post a Comment