Monday, June 2, 2014

Abstrakt AB:16


Abstrakt AB:16 (Brewdog, Šoti). pdl 0,375 l. alc 10,6 %vol. Liigimääratlus: quadrupel. Ratebeer hindab seda 90 punkti vääriliseks, beeradvocate ei tunne jooki üldse.

Tootjainfo: "extremely limited stock. The latest in our extra artisanal offshoot, AB:16 is a smooth and luxuriant Belgian Quad, infused with coffee beans. Warming clove and nutmeg on the nose, cafe au lait, subtle dark fruits and hints of candied lemon peel.
Ginger cake and malt loaf, smooth and fruity espresso, chocolate and warm, brandy-soaked currants all abound in this latest Abstrakt beer. "


Keskmist kasvu veinilik pudel, mida sulgeb traathoidikuga kummikork. Absoluutse miinimumini viidud silt. Kreemikas vaht moodustab kahe sõrme laiuse keskmise püsivusega kihi. Õlle värvus - kirkalt kaunis kirsipunane. Aroom on meelalt veinine, tuntavalt vintis ja lahkelt patune.

Esmamekk on raskepoolne ja magusakas. Keskmaitse ujutab keele üle meeeletult mõnusa kreegikompoti ja kirsilikööri seguga. See vanaldane daam teab kuidas pidusid korraldada, kogu kubermangukeskuse koorekiht koguneb noil haruldastel puhkudel, kui on teada et nüüd on leskproua Quadrupel otsustanud vaadikese nektarit oma sõpradele jagada ... ja neid sõpru saab korraga oi-kui-palju! Kergelt väsinud häärberi lopsakas aed täitub neil õhtutel sosinate ja kilgetega, saalid tantsu ja tagaajamisega. 

Lõppmaitse leiab raehärrad rõdult, ninad klaasis ja vestihõlmad lahti nööbitud, et pidusöögi järgset pingulolekut leevendada. Üksteise võidu kiidavad nad suurepäraselt õnnestunud veinis hautatud jänest ja dessediks pakutud kohvikreemi.

Järelmekk näe, kuidas vanarahvas sätib end üksteist toetades minema, samas kui küpses nooruses võsukesed teevad näo, et nad on aias vaid seltskondliku lõbustuse pärast. Kõik on rahul ja ülevas meeleolus, nii lahkujaid kui jääjaid valgustab kordaläinud piduõhtu lõpuks korraldatud ilutulestiku kuma. Ploomikook ja kirssidega täidetud küpseõunad ... kui jaksaks neid vaid veel pisutki süüa ... aga ei, las ta olla ... see kõik oli niiiiiiiiiiiii hää!

Raske kehaga, kleepja paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-magusakas-mõrkjas-magusa buketiga uskumatult naudinguküllane megatasandi dessertõlu! Ärge ole narrid, et proovite siia juurde mingit toitu pakkuda - see oleks liiast, sest te kõht ja meeled saavad niigi täis :)
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment