Tuesday, June 24, 2014

Must Notsu

Must Notsu (Kasenõmm ja Rakaselg). pdl 0,33 l. alc 9,5 %vol. Liigimääratlus: imperial stout.

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Vienna, Crystal 300, Chocolate. Humalad: Centennial, Challenger, Chinook, Styrian, Golding. Kuivhumaldatud: Amarillo, Chinook. IBU 100"

Lihtne väike pudel, tehnilist silti ehib pruulikoja tunnus-embleem. Pean seda sildikujundust kiitma - kogu vajalik info on peal (välja arvatud kasutatud pärmi sort). Kreemikas vaht moodustab sõrmepaksuse kihi, mis püsib väga korralikult. Õlle värvus - tume kastanpruun. Aroomis seguneb šokolaadine magus raskus ja mingi omamoodi terav kõrvaltoon, mis meenutab lausa kergelt atsetooni.

Esmamekk on raske kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse on oivaliselt tummine ja toekas, šokolaadine ja kreemikas, pisut konjakine. Lõppmaitses tuleb kõrvetatud linnaste alt taas esile teravapoolne mõrkjus, mis paneb keele kihelema ja mõjub lausa pajukoore taoliselt. Järelmekk on vürtsikalt mõrkjas, parkides keelepära ja jättes kurgulakke mustade ploomide magusa jälje.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja buketiga omapärane rüübe, mille juures on midagi valesti ... aga samas on ta siiski mõnusalt rüübatav :)
--------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment