Monday, June 2, 2014

Hercules double IPA


Hercules double IPA (Great Divide, USA). pdl 0,355 l. alc 10 %vol. Liigimääratlus: topelt-IPA. Ratebeeri hinnang on 100 punkti ja beeradvocate oma 92!!!

Tootjainfo: "Hoppier, maltier and with more alcohol than a standard IPA, Hercules Double IPA definitely is not for the faint of heart. Hercules Double IPA is, however, an elixir fit for the gods. A brash but creamy wonder, Hercules pours a deep orange-coppery color, forming substantial lace in the glass. Hercules Double IPA delivers a huge amount of piney, floral, and citrusy hop aroma and flavor from start to finish. A hefty backbone of nutty, toffee-like malt character balances Hercules’ aggressive, punchy hop profile. 85 International Bittering Units (IBUs)"

Väike lihtne pudel, mõnusalt vanamoeline silt. Kergelt kreemika varjundiga kahe sõrme paksune vahukiht on tihe ja õlipüsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne sädelev merevaik. Aroom ... ooosammummeie ... see paneb humalafriigi heameelest suisa punastama. Hunnitu kogus üliküpset mangot, sellel lisandub ananass ja punane banaan, pomelo ja ... oimakoheeiteamiskõikveel!

Esmamekk on vaid keskmisest raskem, mis on isegi üllatav, sest taolise kanguse juures ootaks midagi megatihket! Keskmaitse ... jeeeebus küll, see keerab keele sõlme ja lükka silmad mõnust kuklasse! Siin võimenduvad lõhnast tuttavad troopilised puuviljad kolmandasse astmesse, olles üle kallatud mõrkjast metsmeest ja männivaigust. Lõppmaitse viskab sisse aga suisa ootamatu vimka - esmane jõuline keeleväänamine vaibub hetkeks mõõõnusaks karameljaks võilillesiirupiks ... et siis jälle supermahlasesse greibimerre sukelduda. Järelmekk paneb viimasedki maitse-ergud lainetama kui spordifännid staadionil, rõkates taas ja taas kiidusõnu Humalale, mis on andnud sellele rüüpele KOLOSSAALSE mõõtme!

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt õlija paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkja-hapukas-mõrkja buketiga geniaalne MEGARÜÜBE!!! Siia kõrval ei saa lihtsalt midagi muud pakkuda kui jahedaid meloniviile ja ananassi-tükke!


----------

pilt siit

No comments:

Post a Comment