Saturday, June 21, 2014

Käre Kikas

Käre Kikas (Kasenõmm & Rakaselg, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Liigimääratlus - topelt IPA 

Tootjainfo: "Linnased: Pale Ale, Vienna, Munich Light, Special B. Humalad: Chinook, Columbus, Magnum. Kuivhumaldatud: Amarillo, Chinook. IBU 100"

Lihtne väike pudel, tehnilist sildikest ehib vaid pruulikoja embleem. Praktiliselt olematu vahukiht. Õlle värvus - kirkalt punakas pronks. Aroom on hurmavalt jõuline, vürtsikas ja soolakas, kadakate ja meretuule segu klaasis!

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõrkjas-vürtsikas. Keskmaitse paneb humalafriigi mõnust nurruma - siin on pannisooja kadakat, heledaid rosinaid, taruvaiku ja kuusevõrseid. Lõppmaitse sulgeb mõnust su silmad ja sositab midagi segast tammevaadist ja punasest veinist, mis pole selle õllega üleüldse seotud, kuid mõjub kuidagi asjakohaselt ... või ajan ma muidu segast? :) Järelmekk on kui kosetäis värskust ja laviin mõrkjust, hapukaid kreeke ja mõrkjas-magusaid pähkleid ... suisa särisev ja hüplev on seesinane keskkond su keelel!

Raskepoolse paletiga, alakarboniseeritud ja õrnalt õlija paletiga, mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga MEGARÜÜBE! Saaammmuuumeie, KUI head kraami ikka oskavad kodanikud lihtsalt hobi korras kokku keerata! Toitu siia juurde ei pakuta!!
-----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment