Wednesday, June 25, 2014

Gambrinuse tume IPA

Gambrinuse tume IPA. (Tedre, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Liigimääratlus - tume IPA

Tootjainfo: "Chateau Crystal, Cara Ruby, Black linnased, kuiv hele linnaseeekstrakt, vedel linnaseekstrakt, mesi. Humalad: Chinook, Columbus ja Magnum. Pärm Safale US-05. Dry hop Cascade, Amarillo humalad, Chinook humalagraanulid."

Lihtne väike pudel, sildil ilutseb õllekapp. Hallikasvalge vaht täidab 3/4 klaasist, olles suuremulline, ent püsiv. Õlle värvus - uduselt tumepruun. Aroom matab alguses süsihappegaasiga, kuid hiljem ujub selle alt välja meeldiv röstleivane ja küpseõunane hapukasmagus lõhn.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitses avalduv kõigepealt kerge mesine noodike, kuid siis tuleb esile kõrvetatud leiva mõrkjashapukus. Lõppmaitse on õrritavalt magus-vürtsikas, melassi ja jõuluvürtse meenutav. Järelmaitses avaldub aga juba lausa kuusevaigune mõrkjus, mis seguneb oivalisel moel sooja hõõgveiniliku magus-hapuga.

Keskmise kehaga, ülekarboniseeritud paletiga, magus-mõrkjas-hapukas-magus-vürtsikas-mõrkja buketiga jõulisepoolne übertasandi rüübe! Seekord on Tedre pruulikoda tootnud midagi väga-väga head ... ja seda ei ütle Gambrinus mitte õlle nime pärast :)
------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment