Tuesday, June 10, 2014

Moord & Brand BBA

Moord & Brand BBA (De Molen, Holland). pdl 0,33 l. alc 10,8 %vol. Liifimääratlus: imperial stout. Ratebeeri hinnang - 98 punkti!!!

Tootjainfo: "Indigrients: water. pils, chocolate, smoked, roastedand caramel malts. rye and oat malts. columbus and apollo hops. yeast. 112 EBU"

Lihtne väike pudel, tehniline sildike, väärisõllele viitav vahakaelus. Kohvipruun vaht on sõrmepaksune ja tugev. Õlle värvus - karjuvalt must!

Aroom ... sammmmummmeie, juba meetri pealt, eristab nina portveini, šokolaadi ja tumedaid kirsse. Nina klaasile lähendades muutub kirsside osakaal ookeanilaiuseks, muutudes kirsilikööriks. Kolmandal sügaval sissehingamisel (millest hakkab juba pea ringi käima), hakkab kohale jõudma ka kõrvetatud linnaste suitsukas aroom ja puidust vääristatud alkoholi kirvendav soojus.

Esmamekk matab keele sooja sameti alla, mis samal ajal kergelt krõbeleb ja torgib ja jaurab nagu veidi üleõppinud korporant.

Keskmaitse sunnib silmad vidukile ja meeled pärani, sest sihardane maitsetramburai väärib iga hetke talletamist. Meie korporant on ühte karikasse kokku kummutanud kirsinapsi ja kohvilikööri ja melassitassi ja lagritsasiirupi ja ... oeh ... noh siis veel veidi suusatõrva kah - ärge unustage, et tegu on üleõppinuga!

Lõppmekk sunnib juba tõsiselt kahtlema selle akadeemilise kodaniku vaimses tervises, sest nii ometigi ei tehta! Kasta eelnimetatud kergelt podisevasse vedelikku kakaoküpsis ja tilgutada veel peale viskit ... kas keegi siis ei tule keelama???

Järelmaitse hakkab juba lausa lämmatama ... tammine viski ja tummine kirsišokolaad kokku annavad oimetukslööva litaka vastu korporandi kandilist kolu, nii et tekkel kukub lauale koos sinna räntsatanud otsmikuga. Loodame et enne homset ta enam midagi niiiiiiiiiiiiii lollakalt head ja samas rämedat kokku ei keera.

Kuninglikult raske kehaga, ebainimlikult õlija paletiga, torkivalt magus-mõrkjas-hapukas-magusakas-vürtsikas-magusa buketiga KOSMILINE RÜÜBE, mis peaks kandma silti - normaalsetele inimestele keelatud!!! Friigiõlu selle sõna kohutavalt ilusas võtmes. Miskipärast arvan, et sidrunišerbett sobiks vahepalaks päris hästi.
----------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment