Thursday, September 1, 2016

Armaada - Topaz


Armaada - Topaz (Tanker, Eesti) pdl 0,5 l. alc 6,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: „IPA“ ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Tanker on üles rivistanud ühehumala IPA-de Armaada. Humalakahurid on täidetud klassikaliste ja parimate humalalaengutega, et pakkuda puhtaid, intensiivseid ja eristuvaid humalaelamusi. Pihtas ja põhjas! Täistabamuseks on vaja vaid ühte humalat."

Väike lihtne pudel, sildil Armaada seeria tavakujundus ja laeval eristuv kiri humala nimega: "Topaz". Vähene valge vahukiht on väga kiire kaduma. Õlle värvus - uduselt kollane. 

Aroom. Ausalt öeldes on see kummaline. Tsitruseline, seda küll. Veidi õline? Üleküpsenud, lausa lagunema hakkava meloni laadselt magus. Külmalt ületalve seisnud suvila lõhn. Teate küll, selline veidi kirbe ja lääge, kopitanud riiete ja niiskuses pundunud saunalaudise laadne. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-magusakas, veidi imalapoolselt aprikoosine. Lõppmaitses seguneb aprikoosidžemm ja vana vaik. Järelmekk õhetab seedermännikäbivaiguselt ja püsib kaua.

Keskmise kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga kummaline rüübe. Ühest küljest tuleb Tankeri poisse tänada, et nüüd on võimalik see humal enda jaoks kaardistada. Aga ega ta lõhna- ja maitseprofiil kuulub pigem seeriasse "huvitav" kui "meeldiv". Kuid humalahuvilistele on see elamus suisa kohustuslik kavasse võtta!
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment