Monday, September 19, 2016

Thyra


Thyra (Frejdahl, Taani) pdl 0,75 l alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang 29 punkti

Tootjainfo: "Elderflower"

Kopsakas pudel, mille korki hoiab traatkinnis. Erkvalge vaht täitis pool klaasi, kuid ei püsi kuigi kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on õrnalt hapukas ja magusakas, meenutades küll mingit õitsvat põõsast, kuid mitte sellist leedripuud, mida ma seni kohanud olen. Miskipärast tuleb rohkem silme ette õitsev puju.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja lustakalt magusakas-hapukas. Keskmaitse on nüüd juba selgemalt tajutava leedriõie aroomiga ja mesine. Lõppmaitse ... jestas ... kas te olete kindel et see pole mõdu? Tugevalt mesine ja vahane magusus seguneb mõdule omase hapukusega, sellele lisandub ürdist mõrkjust. Järelmekk ... no tee või tina, pimetestis pakuks vana Gambrinus selle joogi liigimäärtluseks mõdu, mille mekk püsib heinaselt ja lilleliselt vägagi kaua.

Keskmisest suts kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga Üllatav rüübe! Vana Gambrinus pole üldse kindel, kas see jook ikka on õlu-õlu või siis hoopis mõdu või laagerõlle ja mõdu segu. Igatahes üllatav ja mänguline jook, mille pakkumine terrassijoogina ning eriti naisteseltskonnale oleks vägagi hea mõte.
--------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment