Friday, September 9, 2016

Phantom


Phantom (Kingpin, Poola) pdl 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 96 punkti!!

Tootjainfo: "This White IPA showcases pleasant bitterness and distinct notes of American hops under a veil of intriguing kaffir lime aroma. Hints of coriander and bitter orange peel round up the aroma and flavor of this beer."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussiga on seekord "ooperifantoom" :) Sõrmepaksune valge vahukiht on vägagi püsiv ja klaasiseintele tihedat vahupitsi jättev. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom. Ooooojaaaaa. Kafiirlaim on sihuke elajas, et teda juba kuhugi ei peida. Aasiapärase köögi üks tunnustaimeke sobib oivaliselt vürtsikaisse suppidesse ... aga noh miks mitte ka õllesse :) Hapukas-vürtsikas, eukalüpti ja sidrunheina segune, vänge ja vinge tegelane.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitses tuleb kafiirlaim oma nahksete lehtedega lehvitama, ajades mõrkjat vaigusust kogu suukoopa täis. Lõppmaitse. No vaata kas sa tom-yum suppi oled söönud? Nüüd sa oled siis tom-yum õlut joonud :) Jämmejummal kui mõnus see suppõlu on ;) Einoh sa saad ju aru et ta pole supp. Aga oi kuidas vanale Gambrinusele selline maitsega priiskamine meeldib! Järelmekk on mõrkjas-vürtsikas, igavesti kesta tahtev ja õhetav, õnnelik ja pilusilmne.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-hapukas-magusakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Megatasandi rüübe! No ei saa vana Gambrinus madalamat hinnet panna säherduse elamuse eest. See maitse JÄÄÄÄB meelde, isegi kui sa varem pole kafiirlaimiga kokku puutunud.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment