Monday, September 19, 2016

Sour Session


Sour Session (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol. Liigimääratluse osas pole ka tootja päris kindel

Tootjainfo: " idee oli teha hapu session ipa ja midagi sellist ta on ka. 35 IBU, lactobacillusega hapuks aetud ja korralikult maitseks nelson sauvin ja mosaic humalat. 25% on seal nisu"

Väike lihtne pudel, antisilt. Vähene valge vahukiht kaob kohe. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom - oooo see on lahe! Praksuvalt krõpsuvalt värske, hapu ja kirgas, magus ja karameljas, barbarissikommi ja düšessi vahepealne.

Esmamekk on keskmisest kergeme kehaga ja intensiivselt hapukas. Keskmaitse on oisapoiss kui kirkalt, lausa helendavalt hapukasmõrkjas, klaar ja kuiv ja krõpsakas. Lõppmaitses muutub hapukus veidi igavamaks, askorbiinitaoliseks, kuid säilitab üldise metsiku värskuse tunde. Järelmekk taandub mõrkjamaks, meenutades rabarberit ja metskirssi.

Keskmisest kergema kehaga, vähekarboniseerunud ja krõbekuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-hapuka buketiga Übertasandi rüübe! Vapustavalt värske ... ehkki pisut üheplaanine. Kui selle tegemiseks kasutada belgia pärmi, võiks ilmselt vaimustusest halleluuja hüüda.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment