Friday, September 2, 2016

Winston


Winston (Hopster, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: ""Attitude is a little thing that makes a big difference!"
Winston on tamme, Bourboni ja 16 aastase Lagavulini viskiga laagerdatud Imperial Stout. Isikupärane, julge ja... mmmmmm! Tehtud vee, odra, pärmi ja humalatega."

Väike lihtne pude, sildil on ... nojah, sama hästi võiks see Päts olla :) Tumepruun vaht täidab pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - pigimust. Aroom on sügav, raske, vaniljene ja kohvine. 

Esmamekk on raske ja siidise kehaga, magusakas-mõrkjas ja soe. Keskmaitse mõrkjas-vürtsikas, ploomide ja röstpähklite segu kakao ning Doomino küpsistega paneb unistavalt naeratama. Lõppmaitses segatakse kohvi pähklikreemiga ning kõrvetatud rosinakuklitega. Järelmeki soojas täidluses lahustuvad tumedad rosinad, kuivatatud kirsid, näpuotsatäis viskitubaka tuhka, sigur (?!) ja kõrbemaläinud kringlikoorik.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-hapukas-mõrkja buketiga Übertasandi rüübe! Tõsi küll, pigem "imp.stoutish" kui väljenduda de Moleni poiste keelepruugis. Ehk siis Megakõva stout, kuid tõsise imp.stoudi kohta jääb veidi täidlust puudu ... aga olgu, see pole patt. Patt on aga rääkida tammest ja õilsatest viskidest ja mitte mainida, et see on leotatud laast. Vaat sa võid pea peal seista, aga laastust ei saa vaadi efekti kätte. Ja eriti veel selle hinna eest. Aga paradoksaalselt see on ka asja suurim pluss - no kuulge, nii odava hinna eest on siin maitseid ja lõhnu ja emotsioone nii et vähe pole!
-------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment