Sunday, June 24, 2018

Marshmallow IPA


Marshmallow IPA (Sakiškių / Bakunin, Leedu / Venemaa) pdl 0,33 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Hazy, murky, creamy and juicy New England style IPA. It's been kettle soured with our own culture of lactobacillius and spiced up with marshmallows and vanilla."

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt seekord roosa ja vahukommidega kaetud. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib mõõdukalt kaua. Õlle värvus - kirkalt kollane. 

Aroom on hapukas ja marjane, sõstrane ja kohupiimane. Mnjah ... see on nüüd küll pigem berliner weisse sarnane kui NEIPAt meenutav aroom.

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja hapukalt sõstrane. Keskmaitse on magusakas-hapukas, tikrine ja mahlase piimakokteili konsistentsiga. Lõppmaitse ... hmmm ... no nagu oleks mingi kreemikas ja magus puudutus, mida võiks tinglikult vahukommi sarnaseks tituleerida. Järelmekk on lamedapoolselt magusakas-hapukas, päris-päris lõpuks tuleb ka kerge murune mõrkjas noot, mis esmakordselt annab märku, et sellel klaasitäiel võiks olla pitmist IPAde suguvõsaga.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga veider rüübe. Et siis vahukommidega NEIPA? No ei ole! Vahukomme sisuliselt pole tunda, NEIPAks seda berliner weisse sarnast jooki ka eriti nimetada ei saa. Kuid kui võtta nüüd skaalal hea-halb, siis pigem isegi justkui meeldib. Väga tinglikult, sest stiilinimetusest tulenev petukas häirib ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment