Friday, June 8, 2018

Homseni


Homseni (Juhus, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnangut veel pole. Tõsi küll, tooja on sildile kirjutanud liigimääratluseks "JPA" ehk Japanese Pale Ale ning turundab seda jooki gose pähe.

Tootjainfo: "Selles õlles on kokku saanud täpselt parasjagu hapukat laimi, soolakat misopastat ning vürtsikat ingverit"

Väike lihtne pudel, arusaamatu sidlikujundus. Valge vaht täidab 9/10 klaasist, kuid kaob kiirel ja valjul kohinal. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroom on lahedalt kirgas, värskendav ja vürtsikas. Kõik kolm lubatud komponenti - ingver, miso ja laim - on kenasti tunda ja just loetud järjekorras.

Esmamekk on väga kerge kehaga ja õrnalt magusakas-vürtsikas. Keskmaitses on veidi rohkem tunda hapukat laimi, kuid foon muutub samal ajal ka magusamaks. Lõppmaitses pääseb rohkem mõjule ingver, kuid on ikkagi üsna leebeke. Järelmekis oletaks nagu misopastat tundvat, kuid see on pigem oletus kui teadmine.

Kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud paletiga, magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga vastuoluline rüübe. Lõhn on fantastiliselt paljulubav, kuid maitses kaob misopasta ära ja soolasus jääb sisuliselt olematuks. Ingveriõllena oleks see jook päris kena tegelane, gosena jookseb pigem lati alt läbi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment