Saturday, June 9, 2018

Barrel Aged TORIS The Tyrant


Barrel Aged TORIS The Tyrant (Hoppin’ Frog, USA). pdl 0,66 l. alc 13,8 % Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial Stout" ja hinnang 100 punkti!!!

Tootjainfo: "Bourbon Barrel Aged Stout Triple Oatmeal Russian Imperial Stout This super-tasty Triple Oatmeal Russian Imperial Stout is rich, dark and flavorful - the way we like it - this beer is intense! Reaching a whole new level of taste, a wonderful complexity and depth is imparted from aging in select Bourbon barrels. Rich flavors and aromas of oak, vanilla & whiskey abound, to perfectly compliment the intense character of T.O.R.I.S."

Kopsakas pudel, pruulikoja tunnussilt seekord must-hõbe-kuldne ja militaarne :)

Oikurat, misasi siit pudelist välja plödiseb. Te arvate, et asfalt on must või et tõrv teab midagi asjast? Ehhhheeee. Vaat ega ei tea küll. SEE siin on nii must, et ta on juba punane ... kui te nüüd aru saite, millest vana Gambrinus räägib!

Aroom. Oi. Küll on hea, et seda juhtub nii harva. Seda, et mõni lõhn on nii intensiivne, et murrab suisa nina teistpidi. Istud ja nuusutad ja naeratad. Kõlab nagu diagnoos, kas pole? Ja seda ta ongi! Ploomitõrv. Leivapuu otsas kasvavad sellised hiigelsuured ploomid, mis lõhnavad nagu leib ja millest tilgub tõrva, eks ole ju?

Esmamekk. Niuts, teeb keel ja liputab rõõmsalt ning heitunult saba. See ASI, millega nüüd lähemad pool tundi tuleb tegeleda, on midagi KOLOSSAALSET. Lagritsa sisse kastetud ploomileib. Kuumav Lagrits. Kõrbenud Leib. 

Keskmaitse. Selle maitse ees ja järel tuleb astuda näiteks lameda maa ususekti. Sest seni tuntud maakeral säänseid koletisi ei pruulita või vähemalt ei nimetata seda tinktuuri õlleks. Ploomitõrv kirsikõrvetusega. Muumiate kivikirste muudeti ilmselt selle tökatiga hermeetiliseks.

Lõppmaitse. Muumia. Jah muumia tuleb meelde taas. Balsameerimisvedeliku retsepti teate? Aga palun, võtke ometi üks lonksuke! Ime kuidas klaas selle raskuse all ei mõrane.

Järelmekk. See on imetabane ja kolossaalne ja veidi hirmutavgi. Tavaliselt jätab burboonivaat igale temas hoitud õllele oma tugeva pitseri. See õlu (?!?) on aga niiiiiiiiiii kuradima vägev, et rudjub oma raskusega burboonivaadi lapikuks ning võtab allesjäänud paberõhukese hingekese endaga valssi tantsima. 

KOLOSSAALSELT INTERGALAKTIKALINE. Musta augu kehastus siin klaasis. Mumio. Mumia. Samumeie. Vana Gambrinus on veidi heitunud. Sellise võimsustasandiga rüübet tajub isegi tema panetunud keel nii kurjama harva, et tegu on fundameersuse, obstrutktsionäärsuse ja galopismiga ... kui vaid teaks, mida see kõik tähendab. Mina läheb nüüd ära, diagonaalis vasakule üles. Sest paremini saab alati teha, aga katsu sa vasemini.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment