Thursday, June 7, 2018

Vagars


Vagars (Labietis, Läti) pdl 0,75 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang 73 punkti. Tõsi küll, tootja ise kirjutab sildile: "spiced saison"

Tootjainfo: "Overseer" Very crisp saison with a strong flavour of belgian field yeast ethers and aromatic pink peppercorn."

Suur kääniskorgiga pudel, pruulikoja tunnussilt seekord punasel foonil. Erkvalge vaht täidab 9/10 klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. 

Aroom on nunnu :) Vürtsikas-sädelev saison ja rose-pipra pehme ürdisus moodustavad suurepärase kombo.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja intensiivselt vürtsikas-magusakas. Varahommikusel linnatänaval seatakse üles lava ja pasunakoorid teevad esimesi proove. Keskmaitse muutub hapukamaks, soojaks ja naeratavaks. Tantsutüdrukute säärevenitused ja naerukudin panevad pasunapoiste põsed enamgi pungi ja isegi suur trumm põmiseb kuidagi nurruvalt.

Lõppmaitse toob mängu veidi ootamatu vaiguse torke ... kuid siis meenub et ahjaaaa, see on ju värskele rose-piprale vägagi omane! Väljakule koguneb juba rahvast, kaubakioskitest venib kommi- ja kohvilõhna ning jõnglastele ostetakse suhkruvatti. Väikelinna laadaplats valgub täist võõrast rahvast, plõksides edevaid endleid ja nuumates tänavakohvikute ettekandjaid lahke jootrahaga. 

Järelmekk segab kokku mõrkja vaigu ja vürtsika ebapipra, hapukad marjad ja magusa kommisiirupi. Lavalt lahkuvad higiselt rahulolevad esinejad istuvad pargivilusse ning lasevad joogil ringi käia. Säherdusi muhedaid nädalavahetusi mäletab linnake tuhandeid ... ja saagu neid veel palju olema!

Keskmisest veidi raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusaka buketiga ÜBERtaseme rüübe! Saison ja rose-pipar ON sõbrad, kes löövad peo käima :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment