Friday, June 22, 2018

Lux


Lux (Põhjala / Stigbergets , Eesti / Rootsi) pdl 0,33 l. alc 6,8 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Saison" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "An contemporarily hopped extra-pale beer co-fermented by Belgian Saison and New England ale yeast"

Väike lihtne pudel, hoogsalt kirju sildikujundus. Valge vaht täidab üle poole klaasist, vajudes küll hõredaks, kuid püsides siiski mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt helekollane. 

Aroom on huvitavalt mänguline. Saisoni vürtsikas ja NEIPA mahlane poole on mõlemad päris kenasti tunda, kuid sellele lisandub ka selline kirbem noodike, mis oleks pigem omane nii farmhouse'ile ja veidi triple'i hapukat leiab nina üles.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas ... õõõrnalt hapukas-mahlane, kuid peamiselt siiski kergelt ja kargelt mõrkjas. Keskmaitse - no oleks nagu saison, aga pole kah. Oleks nagu NEIPA, aga pole kah. Huvitav, vürtsikas, kirgas, õhuline ja päikeseline justkui suvepäev algus mererannas.

Lõppmaitse ... mmmmmahlane, läbipaistev ja sulisev, udupilvi jõekäärust tõstev, tsirgulinnuna kätsatav, kurekoivana pladistav. Kerge, kerge, kerge! Õhkkerge ja plärtsmahlane. Järelmekk ... alguses mõnumõrkjas ja krapsakas, siis aga tuulde hajuv ja ... pfff ... vesine.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse ning vesisusse kalduva paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsikas-mõrkja buketiga segadusseajv rüübe. Mitme stiili piiri peal mängiv ja mitte ühtegi täpselt tabav, kohati pulbitsevalt mahlane, hetketi mõttetult vesine. Veider. Aga hea. Kuid kindlasti tekitab õlakehitusi rohkem kui rõõmuhõiskeid.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment