Saturday, June 9, 2018

Munad liival

Munad liival (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Liigimääratlus: hoppy EPA

Tootjainfo: ";Linnased: Lager, Malted Rye, Crystal Light, Munich II, kaerahelbed. Humalad: Centennial, Simcoe, Mosaic. Pärm: Safale S-04.
IBU 145"

Ossssa raks. 145 IBU???

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt. Kreemika varjundiga vaht täidab 4/5 klaasist ja püsib päris kaua, kobrutades veidi pudeliski. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on tugevalt mõrkjas, papine ja veidi vaigune.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas. Keskmaitse muutub hapukamaks, veidi roosteselt rauaseks, samas leidub ka veidi tasakaalustavat magusat. Lõppmaitses kaob keha kuhugi ära ja suutunnetus muutub veidi lamedalt mõrkjaks, meenutades kartongi. Järelmekk jääb samamood mõrkjaks, koos vähese hapuka metalse tooniga ... ja mõrkjas noot muutub aegamisi üha domineerivamaks.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas buketiga veidi igavavõitu rüübe. Monokroomselt mõru. Ülemäärane vahukobrutus ja pudelipõhjast peale esimest lonksu üles kerkinud lopsakad mudrutükid räägivad võimalikust kvaliteediprobleemist.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment