Friday, June 8, 2018

Rūsinš


Rūsinš (Labietis, Läti) pdl 0,75 l. alc 7,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang 73 punkti. Tõsi küll, tootja ise kirjutab sildile: "caraway rye ale"

Tootjainfo (guugeltõlke vahendusel): "RŪŠINŠ - light barley malt, light caramel malt, red caramel malt, wine barley malt, rye malt, roasted barley, Aramis hops, cumin, hops in Saaz."

Kopsakas kääniskorgiga pudel, tootja tunnussilt seekord punasel foonil. Kollaka varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris korralikult. Õlle värvus - pilviselt tuhmoranž. 

Aroom on hapukas, meenutades kääritatud leivatainast ja samast taignast tehtud leiba, mis pole veel lõpuni küpsenud. Pärmine, kodune ... aga vähemalt lõhnast köömneid ei tunne.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on pärmine ja leivane, hapukas ning köömned hakkavad mööda keelt rulluma. Lõppmaitse muutub raskepäraseks, pontsakaks, pärmiseks, leivaseks ning köömned hakkavad veidi nastoikalikku magusat ümarust omandama. Järelmekis tugenveb pärmine mudrune leivane osa, hakates kõike muud enda alla matma, kuid soe alkoholine vürtsikus ja mesine nätskus jäävad päris pikaks keelepärale.

Raskepärase kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-hapukas-vürtsikas-köömnene-maguskas-hapukas-vürtsikas-magusaka buketiga kummaline rüübe. Ühest küljest see pärmine ja mudrune tihkus hakkab kolmanda lonksu ajal juba tüütavalt häirima. Teisalt aga köömned on ju täitsa olemas ning leib ka ... nii et pole nagu põhjust nuriseda, kui sulle pakutakse täpselt seda mida lubatakse. Aga ikkagi - uut pudelit seda soetama küll ei kipuks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment