Thursday, June 28, 2018

Le Coq Abbey


Le Coq Abbey (A. Le Coq, Eesti). pdl 0,25l. alc 6,0%. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Dubbel" ja koondhinnet pole veel välja kujunenud

Tootjianfo: "Blanche on belgia stiilis kloostriõlu, mille aroomibuketi tugevus tuleneb spetsiaalselt valitud pärmitüvest ja õlle stiilile omasest kõrgetmperatuurilisest arome' kääritusmeetodist"

Nippelpudelike, stiilne heledates toonides sildike kenitleb vapimärgiga. Sõrmepaksune vahukiht püsib päris kaua ja klaasiseintele jääb märkimisväärselt kaunis ning tugev vahupits. Õlle värvus - kirkalt kuldne merevaik. Aroom on küll belgialikult magusakas, kuid see on nõrk ja ebamäärane, dubbelile omast tumedat kommisuhkrut pole tunda. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks ... ja see on vaselik, metalne ning kummaline. Lõppmaitse proovib sellest hapukast patareist mööda hiilida, lisades siia mõrkjaid ja vürtsikaid kõrvaltoone ... kuid väga palju sellest üldpilt ei muutu. Järelmekk rehabiliteerib eelnevalt aga päris kenasti, lõpuks hakkab sellest mõrkjas-magusast segadusest ilmuma ka ootuspärast karamelli.

Keskmise kehaga, veidi ülemäära karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusaka buketiga hea taseme rüübe. Dubbeli stiiliga jääb jook nüüd küll üsna nõrgalt seotuks, kuid ... hea-halb skaalal ei lange ta ka halva poolele.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment