Sunday, June 3, 2018

Gaismas Ragana


Gaismas Ragana (Labietis, Läti) pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead", hinnang 91 punkti

Tootjainfo: ""Witch of Light" 3400 years ago a girl was burried with a bucket of fermented beverage in Egtved. In 1929 archeologists recovered this grave and recently found out that the beverage was made of wheat, honey, cranberries, cowberries, meadowsweet, bog myrtle and lindenblossom. This giddy and sweetly aromatic braggot is a modern remake of that prehistoric recipe."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussilt mustal foonil. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib päris kaua. Õlle värvus on hämuselt tuhmkuldne.

Aroom ... ooollllalllaaaa! Jõhvikad ja pohlad, kastevärskus, käärinud kasemahl. Mesi. Meega purukshõõrutud jõhvikad ja pihlakad. Päikesteõus napilt pool tundi peale loojumist. Suvevärskus. 

Esmamekk. Mesine ... ja üllatavalt kerge. Mesine ja tikrine. Kuld-kiivid. 

Keskmaitse. Ai-vai-kui. Kui mõnusalt kuiv ja mahlane. Mesijooki, kurejuttu, mesikaid ja palukaid. 

Lõppmaitse. Minemetsa. Minerappa kui pehme. Mahe, sume ja sulnis nagu vaevu jahutav suveöö peale lämbet suvepäeva. 

Järelmekk. Suvi. Suur ja soe ja pehme ja armas ja tuksuv suvi oma kogu ootuses, aimduses, pehmuses ja kõikelubavuses. Ükski seelik pole liiga lühike, ükski pluus liiga õhuke. 

Mega. See on SUVI su klaasis. Lembesuvi. Lämbesuvi. Suveöine jahutus. Mammumeie mida meest teha saab. Palun tehke meil ka! Ja seda et siin klaasis peaks kaheksa voldikest olema, ei usu kohe mitte kuidagi ennem kui hilja.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment