Saturday, June 8, 2019

Alaska Forever


Alaska Forever (UJH Man’s, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double " ja 3,6 punkti

Tootjainfo: "Old school West Coast DIPA
IBU 125"

Väike madal pudel, pruulikoja tunnussilt on taaskord segadusse-ajavalt samasugune. Valge sõrmepaksune vahukihtpole küll püsiv, kuid jätab tihke kauni vahupitsi klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt kuldne.

Aroooooom. Jiiiihhhaaa - vana humalahobune puristab selle peale rõõmsalt ja raputab lakka ... ahhhh ... just seeeee on õige humalajoogi tunnusmeloodia!

Esmamekk on raske kehaga ja jämedalt magus-mõrkjas, hapuka õunase alatooniga, humalane ja jõuline, soe ja omamehelik ... noh juhul kui sa sihukeste veidi lihtsakoeliste jõmmidega sina peal oled. Keskmaitse jätkab küll samasugusel jämmmedal humalasel lainel, kuid lisab siia tubli pangetäie puuviljamahla ... kuid see pole mingi peenutsev linnapreilide kokteil või hipsterite mangomehu, vaid aus kuldreneti ja sügisjooniku mahl, millest hiljem vanaisa korralik veini tuksuma paneb.

Lõppmaitse on rammusalt humalahuumusene, selle võiks kohe istutusauku kallata ja poole tunni pärast kasvaks rammus roheline humalavoolik sellest välja, humalakäbid prisked ja vastu valgust läbikumavad kui martsipanõunad. Järelmekk mõjub ehk nüüd juba veidi liiga magusalt, kuid seda tasakaalustab jurakas humalalaks, mis viskab siia klaasi udumoodsa NEIPA humalakõrvetust, kuid ei lähe siiski mehusele-längusõlgsele hipsterirajale, vaid jääb turjakale metsalangetaja teekonnale.

Raske kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magus-mõrkjas-magus-vürtsikas-hapukas-magus-vürtsikas-kirbevõitu-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga ÜBERTASEME rüübe! No ehk on kriipsuvõrra liiga magus, aga saraks kus selles joogis on väge ja rammu ja mõnusat üminat, kannakopsatusi ja põlvenõksatusi, pikka juttu ja sassis juukseid.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment