Sunday, June 9, 2019

King Maker


King Maker (Buxton, UK) prk 0,44 l. alc 10,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA" ja hinnang 97 punkti!! Untappd ütleb "IPA - Imperial / Double" ja 4,03 punkti.

Tootjainfo: "New recipe of King Maker first released in 2019"

Keskmist kasvu purk, sametise struktuuriga sildil keset lahingvälja turritav mõek. Valge vaht täidab pool klaasi ja püsib kaua, haakudes ka mõnel määral klaasiseintele. Õlle värvus - hämune ja kollane, aga õnneks mitte määrdunult porikarva nagu uuemad sedasorti joogid kipuvad olema. Aroom on magus ja puuviljane, mango, apelsin ja kõrvitsa vahepealne, vähese kirbe kõrvetusega.

Esmamekk on raske kehaga ja üsna jämedalt magus-mõrkjas, humalakirbe kõrvetusega ja tuhm-nätsakas. Keskmaitse muutub mudruseks, mandariinikoorest tehtud tsukaadi taoliseks, valge veini, mangopüree ja tilgakese valge rummi segune. Lõppmaitse kaldub mõrkjas-pudrusesse raskusesse, keele peale settib humalaliiva, kogu keel õhkab piiripealses humalakõrvetuses. Järelmekk on magus-mõru, vaigune ja tolmune, jahune ja mehune, virsikupüree seedermännipähklite jahuga. 

Raske kehaga, tugevalt karboniseerunud ja mudruse paletiga, magus-mõrkjas-mudrune-hapukas-vürtsikas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-mudruse buketiga JÕULINE rüübe. NEIIPA. Piiripealne elukas. Hämune, aga mitte veel kraavimuda. Mudrune ja beebitoidu konsistentsiga, kirbe ja nätske. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment