Saturday, June 29, 2019

Rhubarb Pai


Rhubarb Pai (Pump, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Sour - Other" ja 3,75 punkti

Tootjainfo: "Magushapu kerge kaneeliga rabarberikoogiõlu, mis teeb kõigil nautlejatele pika pai."

Väike lihtne pudel, sildil suvine beib. Sentimeetrine valge vahukihtpole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumedapoolne kollane. Aroom paneb naeratama - no ongi rabarberikook! Rabarber ja kaneel ja biskviit ja kõik mis vaja!

Esmamekk on üsna tugevalt hapukas, isegi üllatavalt hapukas, sest lõhn ennustas pigem midagi magusamat. Keskmaitse on kaneeline ja õunane ... või siis rabarberine ... või siis ikkagi õunane? Lõppmaitse muutub veidi lamedaks, rabarberikisselli või isegi -morsi taoliseks, karbo kaob keelelt kuhugi ära. Järelmekk on hapukas ja vähese mõrkjas-kuiva alatooniga.

Keskmise kehaga, vähekarboniseerunud paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Rabarberikoogi efekt on õnnestunud päris ehedalt pudelisse panna ja selle eest peab kiitma. Vähene karbo aga muudab suutaju lamedaks ja jätab osa võimalikust elamusest tabamata.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment