Friday, June 14, 2019

Buckwheat Queen


Buckwheat Queen (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Specialty Grain - Other", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Lager - Amber" ja hinnang 3,6.

Toojainfo: "Lager made with buckwheat.
IBU 35"

Väike lihtne pudel, sildil hernehirmutis. Sentimeetrine kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt punakaskuldne. Aroom on karamelline ja õrnalt hapukas, aga tatraga ei oska vähemalt lõhnas kokku viia ... ehkki mingi pudrune-teraviljane magusus on tunda küll.

Esmamekk on keskmisest kriips raskema kehaga ja magus-hapukas. Keskmaitses tuleb jälle seda teraviljast täidlust esile, kuid sama edukalt seostaks seda näiteks kruubipudruga. Lõppmaitse muutub veidi mõrkjamaks, ehkki põhitooniks jääb ikka karamellin-marjane magus-hapukus. Järelmekis jääb domineerima kommine, karamelline, veidi röstine mõrkjas-magus täidlus.

Keskmisest suti raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, magus-hapukas-mõrkjas-hapukas-magusa buketiga HEA taseme rüübe. Mõnusalt maitsekas Amber lager või Vienna lager, seda küll ... aga tatraga seost ei tekkinudki.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment