Monday, June 24, 2019

Marquis


Marquis (Kingpin / Genys , Poola / Leedu) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Braggot/Hopped" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Mead - Braggot" ja hinnang 3,63.

Tootjainfo: "Marquis is a dark braggot, a dark strong beer brewed with a large share of honey. Pleasant roasted malt notes combine with the mild accents of wildflower honey from the Masurian bee yard. Strong, rich, layered and dessert-like beer. Marquis was brewed in collaboration with our friends from Lithuanian brewery Genys Brewing."

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tunnussiga on seekord paruka ja käsimaskiga. Sentimeetrine pruunakas-kollane vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tume kirsipunane. 

Aroom. Oh seda soojust. Soja, vürtsikat, magusat, rasket soojust. Veidi alkoholine, kuid mõistlikul määral ja seegi on pigem vürtsika sumeduse kattevarjus. Röstine ja veidi kohvine. Kakaone ja rummine. 

Esmamekk on raskepoolne ja magus, vürtsine ja soe justkui tulease suveõhtuses mõnulevas aianurgas. Keskmaitse on tugevalt röstine, karamelline, dessertlik, karamell-kisseline, tumedate rosinate ja lagritsa küllane.

Lõppmaitse. Tihke. Röstine. Leivane. Unine. Mõnune. Rahulolev ja omaette ümisev, meenutav ja uudistav. See hetk, kui päevavalgus murdub ebamääraseks helenduseks äraõitsenud karikakardes ja lõkkesöed miilavad ürgse sõnumiga, muutes su pilgu unelevaks ja mõtted laisaks.

Järelmekk. Kohviküpsis röstipannil. Viigimarjad grillvardas. Vaikne jutt muru mööda sosisklemas kui siil põõsais. Tahaks sest ilust fotot teha, kuid ei viitsi. Liiga hea.

Raske, isegi väga. Sametine, isegi väga. Röstine, isegi väga. Tume kohvi-viigimarja braggot. Ebatüübiline. ÜBERTASEMELINE!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment