Sunday, June 30, 2019

Hämarik


Hämarik (Põhjala / Other Half, Eesti / USA) pdl 0,33 l. alc 12,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Baltic Imperial / Double" ja 3,93 punkti.

Tootjainfo: "Collaboration with Other Half. An Imperial Baltic Porter brewed with rye malt, Tahitian vanilla beans and Brazilian coffee. Translation: The Dusk
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildikujundus läheb üha ebamäärasemaks ja jälle kord häirivalt sarnaseks teistega, sedakorda "oranži seeria" siltidega. Tumepruun vaht täidab kolmandik klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - muuuuust!

Aroom. Hmmmm. Seda peab kohe mitut puhku nuusutama, lähenema eri kiirustelt ja eri nurkade alt. Hapukas kohvi ja mõrkjas-magus vanilje on kõik kenasti olemas. Kui aga alguses ja kiiiiiruga sisse pahistada, siis torkab alkohol. Lastes aga klaasil veidi siestat pidada ja siis aegamisi lõhna luristades tunned biskviiti ja kookost ja leivakoorikut.

Esmamekk on raske ja torkiv. Alkohol ei varja end kuigivõrd, vaid järab keeleotsa nagu mänguhoos kutsikas ... sihuke suurevõitu kutsikas, kes päris hästi ei taju oma jõudu.

Keskmaitse on magus ja hapukas, röstine ja ploomine, kõrbenud rosinate ja kärsatatud stritsi šokolaadivaaba taoline.

Lõppmaitse - kõrbemaminemise äärele jõudnud ploomirohke leivasupp vaniljega. 

Järelmekk. Ööraskuses särav kookosmoos. Rummis leotatud rosinad. Rummis leotatud rosinatega tehtud leivasupp, kus rosinaid ja rummi on palju ja leiba vähe.

Väga raske paletiga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlise paletiga, mõrkjas-magusa-mõrkjas-hapukas-magusa-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusa-hapukas-mõrkja buketiga Ülevõllikas. Rämeraske rsk. Raskeltjoodav ja noorepoolne. Aasta pärast räägime uuesti!
---
pilt uuesti

No comments:

Post a Comment