Monday, June 3, 2019

Surikaadi Seadus


Surikaadi Seadus (Lehe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "IPA - Brut" ja hinnang pole välja kujunenud, untapped ütleb "IPA - Brut" ja hinnang 3,14 punkti

Tootjainfo: "Surikaadid teavad, mida tähendab "kuiv". Nad sünnivad ja elavad kogu elu kõrbes. Niisiis otsustasime neilt õppust võtta. Kuiv nagu kõrbeliiv? Jah, aga linnastele andsime õhkõrna võimaluse enda magusat külge näidata. Puuviljane? Kindlasti, Amarillo ja Citra humalad saavad särada. Kerge karastav sõõm palavaks päevaks? Otse loomulikult."

Väikest kasvu pudel, sildil mõistagi surikaat. Kõrrega liiva joov surikaat :) Erkvalge vaht täidab pool klaasist ja püsib kaua. Aroom on puuviljane, mandariinide ja kuivatatud apelsinikore vahepealne. 

Esmamekk on kerge kehaga ja mõrkjas-hapukas. Keskmaitse muutub hapukamaks ja keelel kergelt kihisevaks. Lõppmaitse on magusam ja samas kuivem, keelekülgedel kõhelev ja samas ise üle keele edasi libisev. Järelmekk võtab magusama asendi, segades seda tubli annuse vürtsika elevusega.

Kergepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, mõrkjas-hapukas-vürtsikas-magusakas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Njaaaaa, einoh ... kerge ja mahlane tõesti. Aga kas ka IPA? Ausalt öeldes ei oskaks seda jooki küll kuidagi IPA'de pesakonnaga siduda. "Hoppy saison" oleks palju õigem vist?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment