Thursday, March 19, 2020

Barrel project 18.15


Barrel project 18.15 (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 11,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang 92 punkti. Untappd ütleb: "Barleywine - Othe" ja 4,03 punkti

Tootjainfo: "A Barley wine aged on Tres Hombres Rum Barrels.
IBU 55"

Väike purk, tootjale omaselt lakooniline sildikujundus valgel foonil. Tumekollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - tuhmilt pruunakas-punane. 

Aroomis segunevad odraveini ootuspärased küpseõuna ja kukekommi noodid rummi suhkruse fooniga, kuid üllatuslikult see kõik ei kisu läilaks, vaid on mõnusas magus-hapus balansis.

Esmamekk - raske ja magus, mõrkjas ja metalline, vaskne ja soe, lahke ja ümarapoolne. Keskmaitse ujutab keele üle koorevenise pika ja veniva laavaga, liigutades vaskse kulbiga vaniljekreemi ja kreegimarju. Lõppmaitse mutub pisut mõrkjamaks ja puidusemaks, kuivemaks ja toekamaks, meenutades miskipäras paksuks keedetud vahtramahla ... mitte et ma oleks sellist ilma suhkruta vahtrasiirupit kohanud päriselus. Järelmekk toob sisse hapukamas-mõrkjamat pihlakanooti, asetades kõik suurepärasesse tasakaalu.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, mõrkjas-hapukas-mõrkjas-magusa-mõrkjas-magusa-hapuka buketiga Übertaseme rüübe. Vaadis laagerdatud odravein peaks panema kukerpalle viskama ... aga see näe ei pane. Kas on nüüd viimasel ajal olnud liiga paljude vaadihoidistega kokku puutumist või midagi muud, aga tulemus on vaid selline mõõdukas tunnustav peanoogutus, ei enam.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment