Thursday, March 12, 2020

Жигули Барное


Жигули Барное (Moskovskaya, Venemaa) prk 0,9 l. alc 4,9 %vol. Ratebeeri liigimäärtlus: "Pale Lager - North Am. / Light" ja hinnang 6 punkti. Untappd ütleb: "Lager - Pale" ja 2,96 punkti.

Tootjainfo: "Пиво «Жигули Барное» варится по фирменному рецепту 1968 года. Пиво из легендарного московского ресторана «Жигули», воплотившее в себе лучшие традиции 20 века. Отборный солод, тонкоароматный жатецкий хмель и мягкая вода с глубины 320 метров придают пиву «Жигули Барное» индивидуальный, неповторимый вкус. Процесс брожения занимает 21 день, что позволяет сохранить уникальный аромат хмеля, придать пиву освежающую горчинку и полное солодовое «тело».
IBU 20"

Kopsakas purk, sildil sovjeti-pi-up stiilis suusapildike. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõnda aega. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom - magus-hapukas ja linnaseline, puhas laagerõllede klassika, lisaks on tunda ka üsna head vett.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-hapukas, huvitaval kombel hakkab veidi kauem vedelikku keeleotsal hoides hapusus muutuma intensiivselt "patarei" laadseks. Keskmaitse on magusam, linnaseline ja ootamatult kehakas. Lõppmaitse muutub taas hapukamaks, aga säilitades toeka ümaruse. Järelmekk on magus-mõrkjas ja atsakas, veidral kombel aga puudub igasugune vürtsikas õhetus, mis muidu laagerpärmile ja nende jaoks kasutatavatel humaltele omane on.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-magusaka buketiga OK taseme rüübe. Kvaliteetselt toodetud laager, milletaolisi on aga turg täis ning mitte mingit meeldejäämis-võimalust tal pole.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment