Thursday, March 26, 2020

Ogham Willow (revisited)


Ogham Willow (Celt Experience, UK). pdl 0,33 l. alc 8,8 %. Ratebeeri liigimääratlus: "IIPA - Imperial / Double IPA ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "IPA - Imperial / Double" ja 3,78 punkti

Tootjainfo: ""Magestic IPA", 9American yeast, big world hops and Euro malt.
IBU 95"

Tegemist taaskülastusega, algne, 7 aasta taguse kirjelduse leiab siit. Oluline lisainfo - selle õlle BB kuupäev kukkus 5 aastat tagasi! :)

Sõrmepaksune valge vahukiht pole küll püsiv, aga haakub kenasti klaasiseintele. Õlle värvus - kirkalt sügavkuldne-pronksjas merevaik. Aroom - jah, humalad on väsinu ja nad on kuskil kanarbiku ja raudrohu vahel, kuid täiesti olemas. Selle taga on aga mõnus kuldne karamell, täis rõõmu ja lahkust ja naeratust.

Esmamekk on raske ja mõru-magus, veidi keeleotsal kibelev ning kreegilik. Keskmaitse muutub hapukamaks, pihlaka, kibuvitsa ja kuivatatud maasika seguseks. Lõppmaitse omandav vana kuusevaigu mõrkjas-magusa raskuse ja õlisuse, lisaks veidi valget pipart ja kanrbikumett. Järelmekk - tatramesi, heinalakas veedetud öö ja kuuseokstest tehtud lebats.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, mõru-magus-hapukas-mõru-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe. Jaaaaa, tõepoolest, topelt-IPAna on see jook nüüd vaid mälestusena, kuid näiteks humalase odraveinina kohe umbehää! Ja mis peamine - sõbrad/seltsimehed - kordan, et selle joogi BB kuupäev kukkus VIIS AASTAT tagasi! 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment