Saturday, March 21, 2020

Forest Bänger


Forest Bänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 3,98 punkti.

Tootjainfo: "A banging Imperial Stout brewed with smashed rowanberries, Estonian juniper wood and smoked malts. From Forest Series."

Väike lihtne pudel, sildil on Bänger-seeria tavapärane ebamäärasus, seekord rohelistes toonides. Sõrmepaksune tumepruun vahukiht kaob üsna ruttu. Õlle värvus - must. Aroom on raskelt ja luksuslikult magus ja šokolaadine-kakaone, kuid ei pihlamarju ega kadakat või isegi suitsuvinet ei leia nina küll üles.

Esmamekk on raske ja õlijas, magus ja hapukas ning veidi keeleotsa nikerdav. Keskmaitses tuleb kadakane-vaigune-eeterlik mõnus raskus päris kenasti esile. Lõppmaitse on magus-mõru, raske ja rosinane, hapukas ja vaigune, kampoli ja ehk isegi tõesti pihlaka nüanssidega. Järelmekis süveneb rosinate raskus, kuid need rosinad on ennem kampoliga kokku hõõrutud ja siis šokolaadis veeretatud.

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlise paletiga, magus-hapukas-magus-mõrkjas-vürtsikas-magus-mõrkjas-hapuka buketiga ÜBERtaseme rüübe. Kadakas on nüüd selles klaasitäies kohe vägagi olemas, pihlakate osas võib ju fantaseerida, aga suitsu ... noh vaata suitsu tajumiseks peab olema vääääga hea fantaasia ja spikker nina ees.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment