Thursday, March 12, 2020

WRCLW Baltic Porter Double Vanilla Bourbon BA Nitro


WRCLW Baltic Porter Double Vanilla Bourbon BA Nitro (Stu Mostów, Poola) pdl 0,33 l. alc 9,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang 98 punkti!! Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja 4,07 punkti

Tootjainfo: "BLG 25. Brewed for the “Baltic Porter Day” in 2020, a unique arrangement of the style called the Brewing Polish Treasury, enriched with the addition of vanilla sticks and aged in Four Roses Bourbon Barrels! Together they create an extremely delicious combination that is bonded by the creamy texture obtained by saturating the beer with nitrogen.
IBU 40"

Väike lihtne pudel, sildil merimehemüts. Õrnõhuke kollane vahukiht jääb sama õhukeselt kestma. Õlle värvus - punaka helgiga must. 

Aroom. Oi see paneb naeratama. Balti porteri siidine magus raskus, burboonivaadi kooreveniselik vaniljene ümarus, röstpähklid ja mandlimarmelaad ... kui sihuke asi olemas on.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga (üllatavalt kerge ja ootustele vastupidiselt) ning magus-mõrkjas, röstine ja veidi keeleotsa alkoholiselt purev. Keskmaitse muutub täidlasemaks, hapukas ploomine noot viib maitsepildi ideelsesse tasakaalu, kohvine röstisus kõditab keelekülgi. 

Lõppmaitse - ploomišokolaad rummitäidisega. Lahtine veranda soojal suveõhtul. Hoovist lõkkeplatsi lähedalt kostev jutukõma ja naeruhelin. Sina oled korraks tuppa tulnud ja nüüd seisad hämaras üleminekus toa valgusest aia pimedusse, hingates sisse niisket soojust, mis on tulvil aialõhnu ja ritsikatirinat.

Järelmekk. Pehme nagu päevasoojast läbi imbunud maapind su paljaste varvaste vastas, niiske kui kastemärg muru ja siidine kui mööduva kassi jalanurr.

Raskepoolse kehaga, sametise paletiga, magus-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! On vaid vana Gambrinuse enda viga, et ta on samasuguseid juba varem saanud ja korduvalt ning seetõttu ei oska enam kukerpalle visata, aga kurjama hea jook ikkagi.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment