Monday, March 16, 2020

Sticky Toffee Pudding


Sticky Toffee Pudding (Kees / Seven Island, Holland/B Kreeka) prk 0,33 l. alc 14,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial Flavored" ja hinnang 61 punkti. Untappd ütleb: "Stout - Pastry" ja 3,86 punkti

Tootjainfo: "Stout - Pastry
IBU 18"

Väike purk, tavapäraselt lakooniline kujundus on tänu koostööle siiruviirulise pruuni põhjaga. Sõrmepaksune tumekollane vahukiht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - tuhmilt ja hämuselt tumepunane. 

Aroom. Uiii. MAGUS! Oi sa mu meie kui mulksuvalt magus. Pähkliselt ja kakaoselt magus. Iiriskommi magus. Pruuniks keedetud kondenspiima magus.

Esmamekk üllatab sellega, et polegi tihke nagu madrats, vaid nagu lihtsalt korralik imp.porter. Jah, alkoholiselt keeleotsa torkiv. Jah, vägagi magus. Aga siiski mitte tekk ega padi või nafta.

Keskmaitse võtab küll veidi keha juurde kanda, kuid muutub ka veelgi alkoholisemaks, keel otse krääksub selle käes. Roppmagus, kuid samal ajal ka korralikult röstimõru ja kohvihapu.

Lõppmaitse. Ploomiliköör kohvikreemiga. Just liköör, mitte nalivka, sest see kraam on tajutavalt kange. Lausa ülemäära tajutavalt ja ülemäära kange, suutunde järgi kõvasti üle kirjasoleva 14 %. 

Järelmekk. Musta odava rummiga leotatud kakaokeeks, kaetud ploomi-marmelaadiga ja musta mõrušokolaadiga.

FRIIGIKAS. See kraam pole küll ülevõllikas (kui, siis ainult oma tajutava alkoholisuse mõttes), sest mägimagusaid ja ulme-šokolaadiseid kolakaid on ju varemgi saadud. Aga Friigikas on see kraam on suhteliselt kerge keha ja kõrge alkolisuse robustuse kombos. See kraam pole mõeldud joomiseks, vaid väikse šotina sisseviskamiseks ja seejärel kraaksatamiseks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment