Monday, March 30, 2020

Deetz


Deetz (Bevog, Austria). pdl 0,33 l. alc 4,8 %vol Ratebeeri liigimääratlus: "Blonde Ale / Golden Ale" ja hinnang 63 punkti. Untappd ütleb: "Golden Ale" ja 3,48 punkti.

Tootjainfo: "Bevog Deetz is a pure refresher. Its aroma of grapes, citrus, lime, passion fruit, fresh straw and light bready notes will make your nose and taste buds dance. It is extremely drinkable, playful and never boring. Whatever the weather, place or occasion it surely fits and on a warm sunny day it will show you why it was made in the first place."

Huvitav, et tootja on ise sildile kirjutanud "Hoppy Kölsch", mitte "golden ale" ja RB isegi tundis seda külschi-varianti ning seejärel suunas ikkagi golden ale juurde.

Väike lihtne pudel, sildil sarviline numpsiku olemisega koll. Valge vaht täidab üle poole klaasist ja püsib kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on magusakas, karamelline ja kuivatatud maasikate noodiga. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse muutub veidi hapukamaks ja mahlasemaks. Lõppmaitse on hapukas-mõrkjas, kuivapoolne ja laimikoort meenutav. Järelmekk on meeldivalt karge, õrnalt vürtsikas ja mõrkjas-magusakas.

Keskmisest ivikese kergema kehaga, mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Perfektne joogikas, mahlane ja kuivapoolne, lihtsalt libistatav, ideaalne nt saunajoogiks. Ja mis kõige imetabasem selle asja juures - antud joogi BB kuupäev jaanuar 2016.a! Parim kinnitus sellele, et kvaliteetselt tehtud kraam püsib pikalt hea ka siis, kui tegu pole kange hoiustamiseks mõeldud kolakaga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment