Wednesday, March 4, 2020

WRCLW Hefeweizen


WRCLW Hefeweizen (Stu Mostów, Poola) pdl 0,5 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Weissbier - Hefeweizen" ja hinnang 35 punkti. Untappd ütleb: "Hefeweizen" ja 3,48 punkti

Tootjainfo (guugeltõlke kaudu): "Hefeweizen, traditsioonilises Baieri stiilis pärmi kerge peene käärimisega nisuõlu. Tänu spetsiaalselt valitud pärmitüvedele on see täidetud aroomidega, mis on seotud küpse banaani ja nelgiga. Tänu kergele happesusele on see äärmiselt kerge ja värskendav. See maitseb kõige paremini värskena.
IBU 13"

Keskmist kasvu pudel, sildil sarjale omaselt mingi kriips-joonis, seekord lapselik merepilt. Erkvalge vaht täidab üle poole klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroomis on värsket vett, pooltoorest banaani ja piimküpseid viljateri.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas. Keskmaitses on banaan muutunud juba peaaegu et küpseks ja magusakaks. Lõppmaitse muutub jällegi hapukamaks ning toorepoolsemaks. Järelmekk on hapukas-magusakas ja siidine. Mõnikümmend sekundit hiljem hakkavad keeleküljed tundma andma stiilikohase mõõduka vürtsika õhetusega.

Kerge kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Lihtsalt joodav ja stiilipuhas, aga teiste nisukate hulgas ei jää meelde kah millegiga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment