Monday, March 2, 2020

Black Goose - Bourbon BA


Black Goose - Bourbon BA (Pühaste, Eesti) prk 0,5 l. alc 7,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Gose - Flavored", hinnang 89 punkti. Untappd ütleb: "Sour - Gose" ja 6,5 punkti.

Tootjainfo: "Bourbon BA Imperial Black Rye Gose"

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildike. Pruun vaht täidab 3/4 klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt mustjaspunane. 

Aroom - burboonivaadi pehmed lained liuglevad mööda nina juba kaugelt, lähemalt tunneb nii haput kui soolakat tooni, aga kummalisel kombel ka üsna tugevat kohvinooti, ehkki seda siin vist pole?

Esmamekk on keskmise kehaga ja hapukas ning röstine. Keskmaitse muutub hapukamaks ja mõrkjamaks, meenutades arooniaid, metskirsse soolakaid rukkileivasipse. Lõppmaitse loksub üle keele aga huvitavalt magusakama tooniga, mis mängib külmavõetud pohlade kargusega. Järelmaitses üritab röstises-marjases-kohvises maitsemeres pinnale ujuda ka pisike soolakristallike, kuid eriti see tal ei õnnestu.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga vastuoluline, ehkki meeldiv rüübe. Lõhnas domineerivat pehmet burboonivaati ei tunne maitses üldse. Röstine-pohlane maitsepilt on küll võimas, kuid ei jäta gosest oodatavale soolakale poolele mingit lootust esile pääseda. 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment