Sunday, March 22, 2020

Barrel Project 19.07


Barrel Project 19.07 (Kees, Holland) pdl 0,33 l. alc 10,4 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Imperial" ja hinnang 93 punkti. Untappd ütleb: "Porter - Imperial / Double" ja 4,09 punkti

Tootjainfo: "Export Porter aged on Brandy Barrels
IBU 45"

Väike purk, tootjale omaselt lakooniline sildikujundus valgel foonil. Sõrmepaksune tumepruun vahukiht püsib mõõdukalt. Õlle värvus - vähese punaka helgiga must. 

Aroom. Hmmmm. Öööö. Magus öööö. Kakao ja kaeraküpsised. See hetk laevalael, kui sa tead, et järgmise sadamani on veel umbes kolm päeva minna. Aga see ei morjenda sind. Sest sul on kakao ja kaeraküpsis!

Esmamekk. Raskepoolne ja siiiiiidine. Pehme ja siidine. Kakao ja kohvi ja tilgake brändit. 

Keskmaitse. Oi. Nurrrr. Kaeraküpsis lööb nurru, sest teda on kastetud korraks brändisse, siis šokolaaditolmu sisse ja siis on sul järgmised kolm minutit keele peal sulavat väikest inimlikku õnne.

Lõppmaitse. Kohviküpsis. Pimeküpsis. Vahemere-öiselt-pime. Ühtegi kaldatuld pole risustamas taevatähtede sillerdavat ilu. Pardatuled ei lähe arvesse. Või kui lähevad, siis ainult täiendava dekoratiivse elemendina.

Järelmekk. Laevagi muutub pehmeks. Ilusaks ja sumedaks ja pehmeks. Päästerõngas sobib padjaks küll. Ja rohkem polegi vaja. 

SULNIS. Megasulnis. Pehme. Sume. Mõnus. Mälestusi tulvil. Igaühel oma, vanal Gambrinusel sume-mere-öine.
---
pilt isetehtud


No comments:

Post a Comment